Close

Petra Broekhuisen

 

Hallo!

AnEv2017dec.05-1256-LRIk ben Petra Broekhuisen, oprichter van Zakelijk Schrijfadvies. Als trainer, coach en adviseur help ik mensen om de schriftelijke communicatie binnen organisaties naar een hoger niveau te tillen.

MIJN MISSIE: jou inspireren om nog betere zakelijke teksten te schrijven. En zo niet alleen jou beter tot je recht te laten komen, maar daardoor ook je collega’s, het managementteam, de hele organisatie en alle klanten waar jullie het voor doen. Ik geloof dat goed schriftelijk kunnen communiceren hierin een ontzettend belangrijke rol speelt, zeker bij hoogopgeleiden. Wanneer jij jouw kennis namelijk óók op papier begrijpelijk kunt uitleggen, lever je een waardevolle bijdrage aan de organisatie. En dat voelt goed.

Waarom vinden zoveel mensen het lastig om goede teksten te schrijven?

Eigenlijk vooral omdat maar heel weinig mensen weten hoe je een goede zakelijke tekst schrijft; we schrijven zoals onze collega’s het doen, en leren door vallen en opstaan. De meeste werkgevers gaan er ook vanuit dat je gewoon al kan schrijven. Maar niets is minder waar.

Goede teksten kunnen schrijven is een vaardigheid, een kunde. Daarom bestaat er ook een opleiding Communicatie. Tijdens deze hbo-opleiding heb ik geleerd hoe je op systematische wijze zakelijke teksten schrijft, en daar heb ik al mijn hele loopbaan ontzettend veel gemak en plezier van gehad. Eigenlijk is schrijven ook helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen weten hoe je dit effectief aanpakt. En deze kennis deel ik graag met jou en de rest van de wereld, zodat jij óók voor je schrijfstukken de waardering krijgt die je verdient!

Iedereen kan goed leren schrijven!

Inmiddels help ik al meer dan 25 jaar individuele klanten, teams en organisaties om hun schriftelijke vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Mijn ervaring is dat iedereen die gemotiveerd is, goed kan leren schrijven. En geloof het of niet, zelfs de mensen die hun schrijfwerk het liefst uitbesteden vertellen mij dat ze het schrijven zelfs wel leuk beginnen te vinden!

In mijn nieuwsbrief deel ik iedere maand een waardevolle schrijftip waarmee je nog makkelijker en beter kunt schrijven. Ervaar het door de schrijftips direct in de praktijk toe te passen en laat je inspireren voor een nieuwe, prettig leesbare, schrijfstijl.

Heb je vragen of interesse in coaching of een training? En ben je gedreven om (met jouw team/organisatie) aan de slag te gaan om succesvolle teksten te schrijven? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

Petra is een zeer bevlogen en toegankelijke trainster, een vakkundige professional! In korte tijd maakte ze echt contact met de deelnemers.

JosienDoor haar flexibiliteit en vakkennis is ze in staat om snel te schakelen naar dat wat de groep of de individuele deelnemer nodig heeft. Naast de expertise van Petra op haar vakgebied is ze als sparringpartner een plezierig persoon.

Josien Schoterman – Beleidsadviseur HR gemeente Zwartewaterland

 

Wil je ook weten hoe je vlot goede zakelijke teksten schrijft?
Vul dan je e-mailadres en voornaam in en je ontvangt elke maand een nieuwe schrijftip.

Als bonus ontvang je ook direct dé ‘Lijst met Verboden Woorden.
E-mail Voornaam

Petra geeft, gelukkig met de nodige dosis humor, haar feedback altijd vanuit de lezer. Best confronterend. Door haar enorme schat aan kennis, rust en aandacht voor iedereen, is mijn rapport echt met sprongen vooruit gegaan.

 

Kwaliteitsborging


CRKBO – erkend

Contact Communicatie Trainingen (CCT) is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut en opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.


CRKBO kwaliteitsbepalingen

  • Het officiële kwaliteitskeurmerk geeft aan dat CCT aan alle gestelde kwaliteitscriteria voldoet. Het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) heeft hiervoor een uitgebreide audit afgenomen.
  • Hierbij zijn aspecten als administratieve organisatie, kwaliteitseisen voor cursussen, didactische en vakinhoudelijke kwaliteit van de trainer en bijscholing, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures, etc. getoetst.
  • Hiermee is vastgesteld dat klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
  • Door middel van deze erkenning is het mogelijk de trainingsprogramma’s vrij van btw aan te bieden.

 

NVO2
Petra is lid van de Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in ontwikkelen en opleiden (NVO2) en handelt naar de inhoud en geest van de beroepscode.

  • NVO2 is de beroepsvereniging voor het vakgebied van Human Resource Development (HRD). In dit netwerk staan opleiden, ontwikkelen, leren en presteren in arbeidsorganisaties centraal. Samen met een levendig netwerk van bijna 2.000 professionals, zorgt NVO2 voor professionalisering van het vakgebied.
  • NVO2 kent de laatste trends en actuele thema’s die binnen HRD spelen. Daardoor is NVO2 een vanzelfsprekende gesprekspartner voor bedrijven, wetenschap en overheid.
  • Het NVO2-lid dient in de uitoefening van haar/zijn beroep te handelen naar de inhoud en geest van de beroepscode. De code heeft voor alle leden van NVO2 volledig bindende kracht.
 

NVTA
Petra is lid van de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA).

  • De vereniging, opgericht in 1973, is een zelfstandige nationale vereniging, onderdeel van een Europese associatie, de EATA en een wereldwijde associatie, de ITAA.
  • De NVTA is een vereniging voor leden die de Transactionele Analyse (TA) gebruiken in de uitoefening van hun vak en voor hun professionele ontwikkeling.
  • De NVTA wil een platform zijn voor leden om TA toepassingen en ontwikkelingen uit te wisselen, te onderzoeken en te verbinden met andere wetenschappelijke en maatschappelijke stromingen en ontwikkelingen. In dit kader worden veel activiteiten georganiseerd en het tijdschrift STROOK uitgegeven.