Close

Succesvolle Rapporten Schrijven

Training Succesvolle Rapporten Schrijven

Voor wie teveel tijd kwijt is aan rapportages

 

Met een schrijfplan rapporteer je sneller en beter

Hoe zorg je ervoor dat je jouw ideeën, adviezen en bevindingen net zo vlot en helder op papier zet als dat je erover vertelt? Door je zinnen aantrekkelijk te formuleren, zullen je lezers graag doorlezen. Als jij een logische structuur aanbrengt, maak je het jezelf maar ook je lezer wel heel gemakkelijk.

En terwijl je zelf meer plezier krijgt in het schrijven van je voorstel, zal je lezer veel gemakkelijker meegaan in je denkwijze en je idee. Succes op alle fronten.

 

In twee dagen leer ik je hoe je:

  • Een schrijfplan maakt, zodat je overzicht krijgt en houdt.
  • Je kennis begrijpelijk vertaalt voor het niveau van je lezer.
  • Kort en krachtig schrijft, met uitsluitend relevante informatie.

 

Het grote voordeel

Na afloop merk je dat je niet alleen sneller, maar ook een kwalitatief beter rapport kunt schrijven. Je investeert in je eigen vaardigheden, maar iedereen profiteert mee en je fijne rapportages zullen zeker opgemerkt worden.

 

Dat werkt vooral:

Als je een drukke agenda hebt. Als je weet dat je best beter zou kunnen schrijven, als je er meer tijd voor zou nemen. Of als je het steeds uitstelt, omdat je er zo tegenop ziet om te beginnen.

 

Geen tijd?

Dan verdient deze training zich juist terug! Met een doelgerichte voorbereiding voorkom je dat je blijft malen in je hoofd. Je zet de lijn uit, en vult je teksten vervolgens gewoon in. Daardoor ben je sneller en wordt je boodschap veel duidelijker.

 

Wanneer deze kiezen?

Misschien moet je dit wel juist kiezen als je het gevoel hebt dat je al zoveel trainingen hebt gedaan. Dit is zoveel praktischer toepasbaar dan een cursus timemanagement of sessies over focus, uitstelgedrag of wat al niet meer. Je bent twee dagen kwijt en je gebruikt daarna al je eigen documenten om je vaardigheden dagelijks te oefenen en te verfijnen.

 

En wanneer niet?

Als je minstens zoveel gewone e-mails rondstuurt en merkt dat die nog veel vragen oproepen, kun je ook eerst één van de basistrainingen volgen; ‘Kort en krachtig schrijven‘ of ‘Zakelijke e-mails en brieven‘. Misschien passen die data je ook wel beter. Of je kiest toch voor in één keer goed, met deze training specifiek over Succesvolle Rapporten.

 

Dit zeggen anderen erover

 

Ik was verrast dat het zo goed werkte!

Door Petra’s training kijk ik nu met een lezersmind naar al mijn teksten. Daardoor gaan er heel wat woorden weer door de backspace-behandeling. En wanneer ik het even niet meer weet, zoek ik het op in het cursusmateriaal dat altijd binnen handbereik ligt.

Ik analyseer teksten van anderen nu ook veel scherper. Leest het niet prettig, dan stop ik met lezen en vraag de schrijver om zaken eerst duidelijker op te schrijven.

Voor beide partijen een win-winsituatie: het bespaart mij veel puzzelwerk en de inhoudelijke kennis van de schrijver komt beter tot z’n recht. En mijn eigen stukken bekijk ik overigens net zo kritisch hoor!

Róman van der Meulen, ICT-medewerker CJIB

 

Ik merk dat ik mezelf nu steeds vaker probeer te verplaatsen in de lezer.

Voor mij is het schrijven van een professioneel rapport belangrijk omdat de rapporten met name worden gebruikt als voortgangsrapportages naar belanghebbenden zoals de subsidieverstrekker, regionale & lokale overheden, stuurgroep en adviesraad. Een goed leesbaar rapport bevat correcte informatie en is ‘to the point’ geschreven zodat het geen of minder vragen oproept.

Ook let ik meer op de zinsopbouw en het gebruik, of beter, het niet gebruiken van stoffige woorden.

De samenwerking met Petra heb ik als zeer plezierig ervaren. Petra stelt kritische vragen over mijn teksten, zoals: wat staat er nu werkelijk, wat bedoel je daarmee, wat wil je hiermee duidelijk maken, kan deze zin misschien ook korter? Dit helpt mij om betere teksten te schrijven.

Gerard Krikken, programmamanager Alfa-college

 

Hoe duidelijker mijn rapport is, hoe sneller er besluiten genomen kunnen worden.

Het leuke is dat ik vlak na de training van de directeuren complimenten kreeg voor mijn eindrapport. Ze vonden het goed leesbaar en konden vooral de heldere en beknopte toelichtingen erg waarderen.

Ik stel mijzelf elke keer weer de vraag of wat ik op wil schrijven een toegevoegde waarde heeft of niet. Voor de communicatie binnen onze organisatie hanteren we namelijk het uitgangspunt: less is more!

De samenwerking met jou ervaar ik nog steeds als zeer positief. Ik volg je op Facebook en de e-mails met tips en trucs vind ik ook erg fijn en nuttig om te ontvangen.

Wia Faber, projectassistent iLentis

Wanneer en waar?

Locatie: Groningen (prima met openbaar vervoer te bereiken)
Data: voorjaar 2019

Duur: 2 dagen
Tijd: van 9.30 uur tot 16.30 uur

Investering: € 945,- vrij van btw

Inclusief: koffie, thee, lunch en materialen

 

Zin in?

Reserveer hier je stoel
 

P.S.: Twijfel je of deze cursus ook iets voor jou kan zijn? Mail of bel mij gerust; ik beantwoord je vragen graag!

 

De training wordt gegeven door Petra Broekhuisen

In de afgelopen jaren heb ik vele honderden professionals via mijn workshops, trainingen en coaching begeleid om hun specifieke vakkennis glashelder op papier te zetten.

Veel van mijn klanten schrijven nu met zoveel meer gemak succesvolle teksten!

Petra is een bevlogen trainster met een passie voor wat ze doet. Ook behoorlijk kritisch en pittig (in positieve zin), ze zet je echt aan het denken.

Prettige dame, inhoudelijk zeer sterk, ze heeft goed tempo, mooie afwisseling theorie en praktijk, kritisch, eerlijk en to the point.

Petra is goed in staat informatie zo te brengen dat je het begrijpt en ook nog leuk gaat vinden.

 

Heb je vragen over deze cursus?

Stel ze gerust per e-mail en je krijgt van mij binnen 2 werkdagen antwoord! Bellen kan natuurlijk ook: 06 – 128 000 24.

 

Liever iets anders?

Ook dat heb ik. Zowel incompany als open inschrijving, geef ik basistrainingen voor kort en krachtig schrijven, zakelijke e-mails en brieven, boeiende nieuwsberichten of juist heel specifiek werkinstructies en procedures. Kijk rustig verder op deze website en bel of mail als je wilt overleggen.

 

Of lijkt het je meer iets voor je hele team?

Het is ook mogelijk om deze training incompany te organiseren voor groepen met een maximum van 10 deelnemers. Bij jou in het bedrijf en speciaal op maat gemaakt. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Algemene Voorwaarden

Op alle diensten van Zakelijk Schrijfadvies.nl zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.