Close

Cursus Kort en krachtig schrijven

Kort en krachtig schrijven

Voor wie professioneel wil overkomen, ook op papier

 

Beter en sneller ‘even’ iets op papier zetten voor je leidinggevende, klanten of collega’s

Hoe kun je kort en krachtig schrijven en tóch volledig zijn? Hoe voorkom je dat je steeds gaat zitten schuiven met alinea’s en zinnen, waardoor je uiteindelijk zelf degene bent die extra vragen over zich afroept of onzeker blijft over je verstuurde teksten?

Door je lezer centraal te stellen en een paar basisprincipes goed te hanteren, kost schrijven je veel minder tijd en moeite. Zo wordt schrijven zelfs leuk!

 

In één dag leer ik je hoe je:

  • Jouw boodschap zo overbrengt dat je lezer verder leest, gráág zelfs
  • Hoofd- en bijzaken zo scheidt dat iedereen het overzicht houdt
  • Met simpele foefjes zorgt dat jouw lezers in beweging komen

 

Het grote voordeel

Dit helpt om jezelf beter te profileren, doordat je keer op keer bewijst dat je in staat bent om jouw kennis begrijpelijk, kernachtig en toch volledig op papier te zetten.

Maar het helpt vooral jouw lezers. Zij begrijpen in één keer wat je bedoelt, zijn sneller in staat om te reageren op jouw tekst of om beslissingen te nemen.

Plus: jouw lezer voelt geen irritatie over de manier waarop de boodschap wordt overgebracht én zal niet achterblijven met allerlei vragen. Of het nu je manager is, een klant of je collega; dit maakt iedereen happy!

 

Voor wie

Dit is iets voor jou als je zowel intern als extern professioneel wilt overkomen en als je snel en efficiënt wil kunnen werken. Dát leer ik je.

Je hoeft schrijven niet eens leuk te vinden. Dat komt vanzelf, doordat je zult merken dat je lezers minder vragen stellen, sneller reageren en vaker meegaan in je voorstellen.

 

Geen tijd?

Kort en krachtig schrijven is juist waardevol als je nu denkt dat je te weinig tijd hebt voor nóg een training. Doordat je sneller en gemakkelijker de dingen op schrift stelt, ga je tijd besparen.

En het voelt heerlijk licht en voldaan als je voortaan zonder uitstelgedrag je ideeën en instructies op papier zet. Dat zijn twee vliegen in één klap!

 

Wanneer deze kiezen:

Je kunt deze training kiezen als basis, omdat je eventuele vervolgtrainingen dan nog beter zult oppakken. Maar ik heb ook klanten die deze training als opfriscursus gebruiken.

 

Dit zeggen anderen erover:

Leuke en leerzame training waardoor teksten minder stoffig en begrijpelijker voor je lezers zijn.

Suzan Saka, managementassistente Automatisering Lentis

 

Ik vond het lastig om kort en krachtig te schrijven. Door deze basistraining weet ik hoe ik mijn teksten kan verbeteren. Zo ga ik bijvoorbeeld actiever schrijven. En het belangrijkste: ik ga mijn teksten voortaan goed voorbereiden door mij meer in mijn lezers te verplaatsen.

Femmy Visser-Lier, Opleidingsadviseur Martini Ziekenhuis

 

Deze training opent je ogen bij het schrijven van teksten. Ik begon vaak aan een tekst zonder van tevoren de structuur te bedenken. Voortaan ga ik eerst goed bedenken wat ik wil schrijven en hoe ik dit het beste over kan brengen. Dit helpt mij om betere teksten te schrijven en krachtige adviezen te geven.

Marc Latuputty, beleidsmedewerker gemeente Winsum.

 

Petra heb ik als een heel prettige en toegankelijke trainster ervaren. Ze weet haar publiek te boeien zodat iedereen er daadwerkelijk wat van opsteekt! Zo begon ik voor de training altijd gelijk met schrijven. Ik schreef alles op wat ik kwijt wilde, dus eigenlijk geen voorbereiding. Nu denk ik eerst goed na, zodat ik mijn tekst vanuit lezersperspectief begrijpelijk op papier kan zetten.

Kathleen Cleofa, managementassistent creatieve opleidingen Alfa-college

 

Als je eenmaal weet dat je door je eigen woordenschat je lezer kunt overschatten, ga je heel anders schrijven. Het resultaat hiervan is dat dan iedereen – dus van grondwerker tot directeur – begrijpt wat we willen bereiken.

Dajenne Bulder, medewerkster Communicatie Baas B.V. Capelle ad IJssel

 

Wanneer en waar?

Locatie: Groningen (prima met openbaar vervoer te bereiken)
Datum: voorjaar 2019

Duur: 1 dag

Tijd: van 9.30 uur tot 16.30 uur

Investering: € 425,- vrij van btw

Inclusief: koffie, thee, lunch en materialen

 

Zin in?

Reserveer hier je stoel
 

PS: Twijfel je of deze cursus ook iets voor jou kan zijn? Mail of bel mij gerust; ik beantwoord je vragen graag!

 

De training wordt gegeven door Petra Broekhuisen

In de afgelopen jaren heb ik vele honderden professionals via mijn workshops, trainingen en coaching begeleid om hun specifieke vakkennis glashelder op papier te zetten.

Veel van mijn klanten schrijven nu met zoveel meer gemak succesvolle teksten!

Petra is een bevlogen trainster met een passie voor wat ze doet. Ook behoorlijk kritisch en pittig (in positieve zin), ze zet je echt aan het denken.

Prettige dame, inhoudelijk zeer sterk, ze heeft goed tempo, mooie afwisseling theorie en praktijk, kritisch, eerlijk en to the point.

Petra is goed in staat informatie zo te brengen dat je het begrijpt en ook nog leuk gaat vinden.

 

Heb je vragen over deze cursus?

Stel ze gerust per e-mail en je krijgt van mij binnen 2 werkdagen antwoord! Bellen kan natuurlijk ook: 06 – 128 000 24.

 

Liever iets anders?

Ook dat heb ik. Zowel incompany als open inschrijving, geef ik basistrainingen voor zakelijke e-mails en brieven , boeiende nieuwsberichten of juist heel specifiek rapporten of werkinstructies en procedures. Kijk rustig verder op deze website en bel of mail als je wilt overleggen.

 

Of lijkt het je meer iets voor je hele team?

Het is ook mogelijk om deze training incompany te organiseren voor groepen met een maximum van 10 deelnemers. Bij jou in het bedrijf en speciaal op maat gemaakt. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Algemene Voorwaarden

Op alle diensten van Zakelijk Schrijfadvies.nl zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.