Close

Boeiende Nieuwsberichten Schrijven

Cursus Boeiende Nieuwsberichten Schrijven

► Voor wie publiceert op intranet, de website of in nieuwsbrieven

 

Met een andere insteek worden je berichten beter gelezen

Hoe zorg je ervoor dat je koppen verleiden, dat je intro de lezer direct bij zijn kladden grijpt en dat jouw zinnen hem of haar volledig de tekst in zuigen?

Nieuwsberichten schrijven vergt een totaal andere aanpak dan de teksten die je waarschijnlijk gewend bent te schrijven. Met deze praktische set van basisprincipes blijf je de lezer boeien van begin tot eind. En minstens zo belangrijk: zo bereik je de interactie die schrijven zo leuk maakt.

 

In één dag leer ik je hoe je:

  • Prikkelende koppen schrijft die de aandacht trekken
  • Kernachtig schrijft zodat het past binnen je format
  • Behapbare en overzichtelijke alinea’s maakt

 

Dit helpt om:

Ervoor te zorgen dat de berichten die je maakt, gelezen worden. Je zult er meer respons op krijgen, en dat stimuleert jou om ze te schrijven. Bovendien zul je merken dat het schrijven je veel sneller en gemakkelijker afgaat.

 

Dat werkt vooral als je:

Het schrijven er ‘even bij doet’, of er nooit echt voor hebt geleerd. Nieuwsberichten schrijven is duidelijk anders dan gewoon schrijven, maar met de juiste tools krijg je het zomaar onder de knie.

 

Ook voor communicatie-dieren!

Deze training is zelfs een aanrader wanneer je er wél voor hebt geleerd, maar een periode weinig in de praktijk hebt geschreven. Nieuwsberichten op intranet, of schrijven voor de website of voor externe flyers is toch ook aan trends onderhevig. Een opfriscursus zorgt ervoor dat je het weer makkelijk doet en afwerkt met juist die details die de betrokkenheid van de lezer oproepen.

 

Dit zeggen anderen erover:

Leerzaam en een must voor iedereen die goede nieuwsberichten wil schrijven!

Tijdens het schrijven was ik vaak veel tijd kwijt met het bedenken van wat ik nou eigenlijk wilde zeggen. Ik heb geleerd dat een goede voorbereiding het verschil kan maken. Dit levert niet alleen betere teksten op maar ook tijdwinst.

Petra vond ik een erg prettige trainster. Ze heeft het talent om voor verschillende mensen en wensen een passende training te maken. En dit vulde zij aan met een oprechte interesse in de persoon achter de cursist. Dit maakte de training zeer prettig.

Ik heb erg veel positiviteit gekregen van deze leerzame training en heb nu zin om nieuwsberichten te schrijven. Terwijl ik hier eerder nog echt tegenop zag. Ik hoop dat ik dit gevoel vast kan houden.

Lizette van Dijken – Marketing & Communication Executive Groningen Airport Eelde

 

Ik heb Petra als een zeer prettige en uitnodigende trainer ervaren. Ze heeft oprecht aandacht voor de deelnemers, stelt vragen en geeft veel praktische tips.

Ik weet nu dat ik nieuwsgierig makende berichten kan schrijven door in de huid van de lezer te kruipen. Dus niet meer vanuit mijzelf schrijven, maar vanuit de vraag WIIFM?

Henriëtte Kram, opleidingsadviseur extern onderwijs Martini Ziekenhuis

 

Voorafgaand aan deze training vond ik het best lastig om prikkelend te schrijven en zo een groot publiek te bereiken. Nu verplaats ik mij meer in de lezers en denk ik na over wat voor hen belangrijk is om te lezen. Hierdoor probeer ik nu anders en gerichter te schrijven.

Door Petra’s enthousiasme en ontwapenende houding voel je je op je gemak waardoor je ook ‘fouten’ durft te maken. Prima training dus, vol met eye-openers die ik direct kon toepassen.”

Richard Roossien, accountmanager Facilitaire Zaken Provincie Groningen

 

Wanneer en waar?

Locatie: Groningen (prima met openbaar vervoer te bereiken)
Datum: voorjaar 2019

Duur: 1 dag
Tijd: van 9.30 uur tot 16.30 uur

Investering: € 425,- vrij van btw

Inclusief: koffie, thee, lunch en materialen

 

Zin in?

Reserveer hier je stoel
 

P.S.: Twijfel je of deze cursus ook iets voor jou kan zijn? Mail of bel mij gerust; ik beantwoord je vragen graag!

 

De training wordt gegeven door Petra Broekhuisen

In de afgelopen jaren heb ik vele honderden professionals via mijn workshops, trainingen en coaching begeleid om hun specifieke vakkennis glashelder op papier te zetten.

Veel van mijn klanten schrijven nu met zoveel meer gemak succesvolle teksten!

Petra is een bevlogen trainster met een passie voor wat ze doet. Ook behoorlijk kritisch en pittig (in positieve zin), ze zet je echt aan het denken.

Prettige dame, inhoudelijk zeer sterk, ze heeft goed tempo, mooie afwisseling theorie en praktijk, kritisch, eerlijk en to the point.

Petra is goed in staat informatie zo te brengen dat je het begrijpt en ook nog leuk gaat vinden.

 

Heb je vragen over deze cursus?

Stel ze gerust per e-mail en je krijgt van mij binnen 2 werkdagen antwoord! Bellen kan natuurlijk ook: 06 – 128 000 24.

 

Liever iets anders?

Ook dat heb ik. Zowel incompany als open inschrijving, geef ik basistrainingen voor kort en krachtig schrijven, voor zakelijke e-mails en brieven of juist heel specifiek rapporten of werkinstructies en procedures. Kijk rustig verder op deze website en bel of mail als je wilt overleggen.

 

Of lijkt het je meer iets voor je hele team?

Het is ook mogelijk om deze training incompany te organiseren voor groepen met een maximum van 10 deelnemers. Bij jou in het bedrijf en speciaal op maat gemaakt. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Algemene Voorwaarden

Op alle diensten van Zakelijk Schrijfadvies.nl zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.